Gravskyltar - Minneslundsskyltar


Att tillverka en äkta graverad gravskylt till en gravsten eller minneslund är ett riktigt hantverk. Våra gravskyltar kan fås i flera olika material som mässing, aluminium eller rostfritt stål. Vi har flera modellar av gravskyltar i standard eller valfritt utförande. Gravskyltarna graveras i 2 mm olika metaller och gravyren färgfylls med valfri färg. Våra mest exklusiva gravskyltar är våra djupgraverade, "gjutna", skyltar som graveras i 6 mm mässing eller aluminium. Dom djupgraverade gravskyltarna i mässing sandblästras och svarteloxeras efter gravering. Därefter blankpoleras gravyren. De djupgraverade gravskyltarna i aluminium färgfylls istället för att svarteloxeras.

Äkta gravskyltar med färgfylld gravyr

Gravyren på en gravskylt färgfylls med specialfärg i någon av våra standardkulörer. Skyltarna levereras neutral för uppsättning med lim eller hålade för uppsättning med skruv.

Gravskyltar i flera olika metaller och former

Gravskyltarna finns i flera olika metaller som mässing, aluminium eller rostfritt stål. Välj bland flera olika standardutföranden eller utforma Er egen gravskylt i valfri storlek och metall med eget motiv.


 


Information om gravskyltar och minneslundsskyltar


Gravskyltar information

Gravskylt

Den vanligaste platsen för en gravskylt är i en minneslund eller på en gravsten. Gravskyltarna behöver inte bara innehålla information om den som avlidit utan kan kompletteras med en symbol, minnestext, tecken eller annan information. Här kan du välja mellan flera olika minneslundsskyltar i standardutförande eller skapa din egen gravskylt med valfri information.

Det är även vanligt att man sätter upp gravskyltar eller minnesskyltar på platser där den avlidne förknippas med eller ett ställe där anhöriga enkelt kan mötas för att minnas den avlidne.


Vanliga frågor om gravskyltar


Vilken är den vanligaste gravskylten?

Den mest vanligt förekommande gravskylten är tillverkad i mässing där texten, motivet graveras in och färgfylls därefter.

Hur stor skall en minneslundsskylt vara?

Det finns många olika format på minneslundsskyltar beroende på församling. Kontakta kyrkan och fråga vilken storlek som är aktuell.

Hur monterar man en gravskylt?

Det förekommer både att man monterar med skruv eller limmar fast en gravskylt. På en gravsten är det vanligast att man limmar fast skylten. I en minneslund eller askgravplats är det vanligt med båda. Fråga församlingen eller kyrkan vad som gäller för den plats skylten skall fästas.

Var köper man en gravskylt?

Det enklaste är att köpa gravskylten direkt Online. Välj bland flera standardutföranden eller skapa din egen unika gravskylt. Men det går även att maila eller ringa oss på Hammargrens.

Hur tillverkar men en skylt till gravplatsen?

En äkta skylt till gravplatsen graveras i gedigen metall. Gravyren med den avlidnes information färgfylls därefter i önskad kulör. En djupgraverad gravskylt graveras i 6 millimeters mässing eller aluminium och texten kommer fram som en upphöjning. i så kallad relief. De djupgraverade gravskyltarna i mässing svarteloxeras, slipas och poleras därefter. Aluminiumskyltarna färgfylls, slipas och poleras.

I vilket material tillverkas en gravskylt?

Det finns flera olika material att välja emellan. Det vanligaste är polerad mässing men gravskyltarna går även att få i aluminium eller rostfritt stål.